onsdag 8 februari 2012

LCHF Frallor

Från Expressens LCHF-bilaga bakade vi även dessa frallor som också seglade upp som en ny favorit på LCHF-brödfronten. Jag bytte ut en del av mandelmjölet mot BakePro för att öka proteinhalten, har man inte det hemma går det såklart bra med bara mandelmjöl. BakePro är ett bakprotein som man kan använda för att ersätta en del mjöl i t ex bakning och till pannkakor för att öka proteininnehållet. Det är egentligen samma som vanligt vassleprotein som man gör proteinshakes av, men med skillnaden att BakePro tål högre temperatur. Vanligt protein klarar bara 125 grader men BakePro tål 200 grader. Vid högre temperatur förstörs proteinet och kan inte tas upp av kroppen.

9 frallor
3 ägg
1 dl vispgrädde
2,25 dl mandelmjöl
0,75 dl BakePro
2 msk fiberhusk
½ dl krossat linfrö
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 krm brödkrydda (hade inte det hemma och det blev gott även utan!)
sesamfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg fluffigt. Tillsätt vispgrädden och rör om. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner. Rör samman till en smet/deg. Låt smeten stå några minuter för att svälla. Klicka med hjälp av en sked ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Om man vill ha jämna bullar kan man jämna till dem lite med fuktade händer. Toppa med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter. 


Söndagsfrukost med nybakta frallor med Bregott, gräddost och gurka. Till det mitt favorit-te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar