Jag hittade denna panna cotta hos Åse och har sen gjort några små ändringar i receptet. Supergod är den, min nya efterrättsfavorit!
4 portioner
3 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång
sötning motsvarande 1 dl strösocker (jag använde 1 dl Ica Stevia Strö)
4 passionsfrukter
rivet skal av ½-1 lime
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Skär upp vaniljstången, skrapa ur innanmätet med en kniv och lägg allt i kastrull tillsammans med grädde. Låt blandningen sjuda i 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen, sila bort vaniljstången och tillsätt sötningsmedel. Vispa ner yoghurt, 2 urgröpta passionsfrukter, de urkramade gelatinbladen och rivet limeskal. Häll upp i glas och lägg plastfolie ovanpå, låt stå kallt i några timmar. Gröp ur resterande passionsfrukter och fördela kärnorna ovanpå panna cottan vid servering.
Den ser jättegod ut! Passionsfrukt är jättegott.
SvaraRaderaVilken kock du är! Allt verkar ju supersmarrigt!
SvaraRadera