onsdag 9 maj 2012

LCHF Hamburgare

Igår åt vi som bekant hamburgare, och denna gången gjorde vi egna till skillnad från förra gången. Det är så enkelt att göra själv så det finns egentligen ingen anledning att köpa färdiga, framförallt inte eftersom de oftast innehåller diverse helt onödiga tillsatser. Bäst blir det nog med blandfärs, men jag sprang på ett paket ekologisk nötfärs som var nedsatt 30% pga kort datum. Jag tycker det är jättebra när butiker sänker priser på mat istället för att slänga den, därför brukar jag nappa på dessa erbjudanden!

3-4 portioner (ca 6 burgare)
500 g nötfärs
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
2 tsk barbecuekrydda (jag använde LCHF-butikens)
salt och peppar

Blanda färsen med ägg, grädde, fond och kryddor. Forma riktigt tunna biffar eftersom de drar ihop sig vid stekning, och stek några minuter per sida. Servera med valfria tillbehör. Igår gjorde vi ostburgare med bacon och serverade med sallad, dressing, tomat, lök, avokado och lite rostad lök - gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar