Igår återupplivade vi en gammal vardagsfavorit: Coleslaw med korv! Coleslaw är enkelt att göra en stor laddning av och att steka upp några korvar är snabbt gjort. Perfekt alltså att göra en bytta coleslaw på helgen inför en stressig vecka till exempel! Sambon hittade en god Pusta-Bratwurst med 90% kött, mums! Här kommer vårt recept på coleslaw:
4-6 portioner
½ litet vitkålshuvud
1 liten rödlök
1 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
1 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
Strimla vitkål och rödlök. Blanda creme fraiche, majonnäs och senap och smaka av med salt och peppar. Blanda kål och rödlök och tillsätt röran lite i taget till önskad kladdighet. Själv gillar jag min coleslaw fräsch och krispig, och eftersom kålen vätskar av sig litegrann är jag försiktig med röra. Går utmärkt att äta direkt men blir ännu godare när den fått gotta till sig i kylen över natten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar