torsdag 18 oktober 2012

Ni kan kalla mig kostrådgivare!

Hur gick nu tentan? Jo den gick bra, helt fantastiskt bra faktiskt! Jag kände mig trygg innan, även om jag såklart var nervös, och under tentan behöll jag lugnet och fick ur mig allt jag ville. Resultatet blev såhär:

Anna Halléns kommentarer på min tenta

Mitt diplom!

Jag klarade det, och nu är jag officiellt Kostrådgivare!! Det känns helt fantastiskt bra, på så många sätt! Jag är enormt stolt över mig själv, för det har varit en större utmaning än jag var förberedd på. Jag har inte haft en enda ledig dag på 1,5 månad, och det sliter mer än jag kunde föreställa mig. Jag har antingen jobbat, varit på kurs, eller pluggat. Det var inte självklart för mig att det skulle gå så bra som det gick. Även om jag trodde att jag hade helt okej förkunskaper så har jag inte pluggat fakta på detta sättet sen gymnasiet, och inte pluggat alls sen universitetet för 5 år sedan, och då läste jag en teknisk utbildning med mycket formler och räknande, det vill säga helt annorlunda än denna kursen. Men när man har ett stort intresse för något och verkligen brinner för det kan man uträtta stordåd.

När jag kom hem efter kursen i måndags bröt jag ihop och grät en skvätt, alla känslor bara kom över mig. Stolthelt, lättnad, trötthet, och framförallt glädje. Glädje över att ha hittat ett så stort intresse som berikar mitt liv och glädje över att ha fått sammanstråla med så fantastiska människor! Från dag 1 så har vi tjejer på kursen inte haft några hämningar för varandra. Kursens första dag började med att vi berättade våra livs historier för varandra och sen har vi fortsatt därifrån. Vi har pratat sjukdomar, depressioner, sorg och glädje och kroppsliga problem. Allt i en salig röra, utan filter, och framförallt utan att döma. Gruppen har präglats av en enorm acceptans, som jag nog inte mött på samma sätt någon annanstans. När det gäller LCHF så är vissa i kroppen superstrikta, pga sjukdomar eller beroende, och andra mer liberala för att det funkar för dem, och allt har varit lika okej. Inget ifrågasättande, inga pekpinnar. Bara en stor respekt och nyfikenhet inför varandras olikheter. Alla hade speciella skäl att gå kursen, och det blir väldigt speciellt att dela en livsresa med andra människor på det här sättet. Om ni läser tjejer: TACK för allt! Ni har varit en stor del av min resa och jag hade inte velat dela den med någon annan. Ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag längtar redan tills nästa gång vi ses, för det kommer vi göra.

Vad händer nu då? Ja jag har ju ett heltidsjobb som jag trivs bra med så där kommer jag stanna kvar. Jag kommer dock starta upp ett företag och framöver så kommer det gå att anlita mig som kostrådgivare. Jag har massor av planer och först på tur står väl personlig kostrådgivning, kostdagboksanalyser, kurser och föreläsningar. Men jag kommer öva på lite vänner och bekanta först så jag känner mig trygg i min roll. Jag hoppas kunna syssla med det lite på kvällar och helger, som ett sätt att berika min vardag eftersom jag tycker att det är så roligt! Jag brinner verkligen för kost och hälsa och att kunna hjälpa andra till sitt bästa mående är en dröm jag hoppas få förverkliga. Sen får framtiden utvisa var resan slutar...

17 kommentarer:

 1. Riktigt stolt över dig och du ska vara riktigt stolt över dig! Vi ses förhoppningsvis snart på Fitness Camp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack hjärtat!! Ja om bara jobbschemat kan bli lite normalt igen så kommer jag! =)

   Radera
 2. Wihooo! :) Nu visste jag ju redan det här men det är lika underbart att läsa om det nu som när du berättade. Jag är så stolt över dig Tove. Du har kämpat så hårt och inte gett upp när det varit jobbig. Du har haft ditt mål i sikte och verkligen drivits av detta stora intresse. Så stolt!

  Och jag är säker på att det här kommer att leda till spännande och nya vägar i livet. Förhoppningsvis får jag gå min egen kurs snart :)

  Kramar min kära vän <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack tack! Det känns så himla bra! Trots många högskolepoäng är detta den prestation som smäller högst för mig!

   Känner mig också mer och mer övertygad om att livet på sikt kommer ändras... Och jag vill höra allt om dina planer på kurs såklart, spännande!!

   Kramar!

   Radera
 3. Vad roligt! Stort grattis till dig :)

  SvaraRadera
 4. Grattis! Eller kan man säga så? Det låter mer som att man har haft tur med något än att man kämpat för att nå dit. I vilket fall som helst är jag mycket imponerad av ditt engagemang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi jag förstår vad du menar, känner själv så ibland! Det blir konstigt att gratulera till en prestation, som att man snubblat över den =) Tusen tack!!

   Radera
 5. Grattis! :)
  Ha en fin dag!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Lana och tack detsamma!

   Radera
 6. Grymt Tove!!! Man kan inte bli annat än inspirerad av dig, på flera sätt! Stor kram och Happy Friday!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Louise, roligt att höra!! =) Hoppas du haft en härlig fredag, kram!

   Radera
 7. Grattis Tove, grymt jobbat av dig!! :) :) :)

  SvaraRadera
 8. STORT GRATTIS! Så härligt :) Och du tusen tusen tusen tack för ditt mejl. Det var väldigt mycket nyttigt att läsa och som jag tog till mig direkt.

  KRAM Cissi

  SvaraRadera
 9. Grattis. Fantastiskt bra jobbat. Läser så
  ofta du bara uppdaterar men inte kommenterat innan. Nyfiken på om du hade velat hjälpa mig m ett kostupplägg o vad det hade kostat? Kan kanske maila mig om du ens hade kunnat tänka dig mitt förslag? Ha en fin vecka. Kram i grattis igen

  SvaraRadera