måndag 18 juni 2012

Ge mig semester!

Åh jag känner inte igen mig själv längre och det är så tröttsamt! Jag är trött och omotiverad mest hela tiden, inte riktigt pepp på nånting. Varken träning, matlagning, kosthållning eller nåt annat. Jag traggar på och gör hela tiden bara det jag måste och det är inte likt mig. Jag tror att ett av problemen som vanligt är sömnen. Jag har fortfarande, efter över 1 år, inte riktigt accepterat det här med pendlingen och att den tvingar mig att gå upp kl 6 varje dag. Jag är ingen morgonmänniska utan kvällsmänniska, jag vill inte gå och lägga mig kl 22 för jag är oftast inte "sovig" då, fastän jag varit uppe tidigt och är trött. Precis som allt annat är det säkert en vanesak så jag måste bara komma in i det. Jag ska börja på ett nytt konsultuppdrag i samma stad, så pendlingen är säkrad fram tills årsskiftet tyvärr, så jag får allt se till att komma in i nya rutiner nu om jag inte ska gå under i höst.

Det andra problemet tror jag är att jag verkligen verkligen behöver semester. Fastän jag hunnit med 3 veckors semester redan i år och varit både i Thailand och Österrike känner jag mig helt slut. Men det brukar kännas såhär innan semester och det var likadant inför skollov. Det är som att kroppen räknar ner och när man väl blir ledig känns det som att man inte hade orkat en dag till. Som tur är har vi i år 3 sköna veckors semester, till skillnad från alla andra somrar då vi bara haft 2 veckor för att kunna åka på solsemester på vintern. Vi har inga direkta planer än mer än att ta oss till Stockholm en sväng och checka in på Hasseludden där vi fått presentkort. Sen får vi se om det dyker upp något, annars blir det väl till att göra klart lite i lägenheten och bara vara. Sova tills man vaknar och göra det man känner för och låta väder och humör styra. Underbart. 14 arbetsdagar kvar. Jag ska tanka energi allt vad jag kan och hoppas återkomma som den mer sprudlande och inspirerande versionen av mig själv.

6 kommentarer:

 1. Jag vet hur du känner Tove. Jag känner mig också helt sket slut. Det känns som att tre dagar är en evighet innan sommarlovet kommer.

  Jag minns också att jag var oerhört sliten de åren jag pendlade till Västervik. Dagarna var långa och klockan ringde alltför tidigt. Så jag förstår verkligen om du behöver semester. För att orka 14 dagar till: Ett skepp kommer lastat med motivation och energi!

  Dessutom, låt dig vara trött och loj då! Du kommer att vakna och bli vanliga Tove under din ledighet och sedan får du tid att ladda batterierna så att du orkar hösten :)

  KRAMAR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp vännen! Jag suger åt mig allt vad jag kan och det betyder mycket!

   Dina sista rader är kloka och träffar mitt i prick... Det är så lätt att semestern blir en lång rad av "måsten" och krav, det är så mycket man "ska" göra men jag ska verkligen försöka satsa på att bara vara och bara göra det som faller mig in!

   KRAM!

   Radera
 2. Fy vad jobbigt att behöva gå upp klockan 6! Förstår verkligen att det inte är lätt att lägga sig i tid för att få nog med sömn.
  Är själv också kvällsmänniska och är så avundsjuk på de som vaknar pigga och alerta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar också att jag var morgonmänniska! Tänk att få vakna pigg och alert och inte kunna ligga kvar i sängen... Jag gillar hela tanken på tidiga morgnar och ta tillvara på dagen osv... Men det är inte jag, tror aldrig det kommer bli heller! Spelar ingen roll hur länge jag sovit så studsar jag ändå inte ur sängen!

   Radera
 3. Jag tror också att kroppen ställer in sig på vila en tid innan semestern. Sen är det ju viktigt med sömnen också, men det blir ju inte lättare av att det är ljust när man borde gå och lägga sig. För mig blir det jättesvårt att leva som man borde när man är trött. Det är så lätt att hoppa över träning, äta onyttigheter för man orkar inte ens fundera ut något som är bättre etc.

  Sen tror jag inte att man kan bli mätt på semester. Så fort jag kommer hem från en resa börjar jag kolla på andra resor. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att det inte bara är jag som har ett omättligt sug efter semester! =)

   Och visst lever man generellt sämre när man stressar eller sover för lite. Det är så dumt, för det är ju just när man slarvar med annat man borde sköta träning och kost för att orka, men man orkar inte det =)

   Radera