onsdag 22 augusti 2012

Kan ni fatta det?

Hej vänner!

Om 1½ vecka börjar min utbildning till kostrådgivare hos Anna Hallén. How about that? Kan ni förstå det? Inte jag. Jag är självklart väldigt förväntansfull och ser fram emot att få knyta ihop och fördjupa mina kunskaper om kost. Ibland är jag också väldigt nervös, men oftast på det där bra och pirriga sättet. Jag är ju studievan efter att ha tagit mig igenom 4½ års civilingenjörsutbildning (Elektroteknik), och om jag kunde lära mig så mycket saker som jag egentligen inte hade något intresse för borde det inte vara något problem att lära mig om det ämne som jag brinner mest för. Men ändå. Ibland blir jag lite nervös och undrar vad jag gett mig in på och om jag kommer klara av det. Mänskligt I guess.

Jag kan också vara lite nervös för att jag tagit på mig för mycket. Som ni vet har den senaste tiden inte direkt präglats av balans, utan jag har nån slags ständig stress i kroppen över allt jag vill och "borde" men inte hinner eller inte orkar. Jag är rädd att denna efterlängade utbildning ska bli ett måste och innebära för mycket stress, men jag hoppas inte det och jag gör allt jag kan för att vila mig i form tills jag börjar. I princip alla "måsten" är strukna från schemat och därför blir det nästan ingen träning, ingen avancerad matlagning och inget fixande hemma mer än det där man faktiskt måste, diska och tvätta till exempel. Men de senaste dagarna har jag faktiskt börjat tänka lite tvärtom, att kursen nog kommer bli ett välbehövligt andningshål, en möjlighet för mig att bara tänka på och ta hand om mig själv. Kursen är på helger och det är inte jättelångt härifrån (1 h med tåg) men jag har ändå bestämt mig för att bo där och har bokat in mig på vandrarhem. På det sättet kan jag lägga tid på att träna, laga god mat, plugga, blogga, vila, eller vad jag nu känner för, istället för att sitta på ett tåg och behöva gå upp lika tidigt som på vardagarna. Jag tror att det blir jättebra och ser verkligen fram emot att rå om mig själv ordentligt.

Kursen kommer också ge mig mer matnyttigt att blogga om, så stay tuned =)

Hoppas ni har det bra där ute!

6 kommentarer:

 1. Åh gud vad kul :) Det blir spännande att läsa vad du tycker om utbildningen och det du delar med dig av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska verkligen bli roligt och nu är det riktigt spännande! Tänk, om en vecka sitter jag förmodligen med huvudet fullt av tankar på vad jag behöver ha med mig och så vidare inför min första utbildningshelg! Hoppas att jag ska kunna bjuda på lite intressanta inlägg sen!

   Radera
 2. Vill bara säga att det är SÅ spännande att läsa din blogg. Den är en källa till eftertanke om vad som är viktigt här i livet. Jag är som du, lite småstressad jämt... över det mesta...på gott och ont. Och får säga till mig själv att ta en sak i taget. Och välja vad som är viktigt att fokusera på. Men en stor kram till dig! Du kommer fixa det här galant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cissi! Och ett stort TACK för dina fina ord! Du som verkar vara lite lik mig kanske kan tänka dig hur mycket det betyder för mig att höra just nu, när jag i ärlighetens namn känner mig som en ganska dålig bloggerska som inte hinner/orkar uppdatera så där ofta som jag önskade, och som "alla andra" gör!

   Hälsa är så mycket mer än kost och träning för mig, att kunna nå ut med det jag lärt mig och fortfarande jobbar med för att hitta en bra balans i livet är en dröm!

   Ta det lugnt och fortsätt fokusera på dig själv så är jag säker på att du tids nog hittar lugnet!

   Kramar!

   Radera
 3. Spännande! Lite avundsjuk är jag allt, det hade varit superkul att gå den utbildningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer fler tillfällen, kanske blir din tur nån gång? =) Tills dess hoppas jag kunna dela med mig av massa bra kunskap!

   Radera