fredag 31 augusti 2012

Ajajaj...

Som en god vän till mig hade sagt: Åh skäre Gud vad gårdagens FitnessCamp var tufft! PT-Therese verkar inte tro på det där med att köra igång lite försiktigt efter ett långt uppehåll, för jäklar i min lilla låda vad vi fick jobba! Gårdagens pass är ett av de tuffaste FitnessCamp jag varit på, åtminstone för benen. Jag stapplar omkring idag så värre kommer det bli imorgon, min träningsvärk brukar nämligen vara nästan obefintlig dag 1 och slå till med full kraft dag 2... Att gå i trappor är inget kul alls, framförallt inte nerför! Jag var i nåt slags chocktillstånd så jag minns inte hela passet men lite såhär gick det till:

- Uppvärmning i form av att springa 2 varv i backar och trappor, jogging, höga knän, springa baklänges, springa med armarna rakt ut (det är jobbigare än man tror!!), sidohopp, springa och korsa benen och lite annat smått och gott.

- Benövningar i form av grodhopp, hoppa på 1 ben, 1-bensknäböj, utfallsgång, jägarvila (med benlyft) och grodgång uppför backe.

- Parövningar i form av att springa och göra knäböj med kompis på ryggen, springa med kompis i famnen och stå axel mot axel mot kompis och försöka gå framåt.

- Armträning i form av dips och armhävningar.

- Tempoträning i form av vanliga rusher och rusher i backe.

- Magövningar i form av planka, sidoplanka med lyft, långsamma situps, metronomen med raka ben, raka ben som lyfts till 90 grader och sen sänks igen och lite varianter där man ligger med raka ben lyfta 5-10 cm över marken.

Mina ben skakade! Och vi avslutade med grodgång uppför backe... Men efteråt var jag så trött och så glad, om än smärtsamt påmind om hur dålig kondition jag har, kommer sätta den i fokus ett tag nu innan det är dags för styrketräning till vintern.

På vägen hem fick vi som vanligt njuta av denna fina vy, som tack vare solnedgången igår var ännu vackrare än vanligt:


Jag vet inte vad det är, men denna syn ger mig alltid en magisk känsla. Troligtvis är den kopplad till det faktum att jag fått träna utomhus med massa kompisar och är nöjd och gladtrött efter min prestation. Men visst är det fint?? Min sambo skrattar lite åt mig varje gång vi cyklar förbi och jag saktar in och njuter av utsikten, så snälla håll med mig!

5 kommentarer:

 1. Å Skäre Gud h vad härligt! Jobbigt som tusan men vilken kick :) önskar innerligt att Fitness Camp fanns hos mig! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, om inte FitnessCampet kan komma till dig så kanske du måste komma till FitnessCampet? ;) Stor kram!

   Radera
  2. Det är å andra sidan inte en helt dum tanke det :) Ha nu så jätteroligt på kursen i helgen. Jag hoppas att du hinner uppdatera lite smått och sedan dela med dig av all ny kunskap när du kommer hem. Kram på dej min vän!

   Radera
 2. Är det Pildamsparken!? Fint i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är Pildammsparken, så fantastiskt vackert tycker jag! =)

   Radera