fredag 14 september 2012

Freeedag!

Hej vänner!

Tänk att det redan är fredag igen?? Härligt!

Efter en lång AW igår med gamla kollegorna sprang jag på en gammal kompis som jag inte sett på hur länge sen som helst, så det blev till att stanna kvar en stund till och prata med honom. Han har diabetes typ 1 och har äntligen börjat med LCHF. Han mår så bra och har kunnat minska massor på sina mediciner, underbart att höra men samtidigt frustrerande att ingen läkare eller sjuksköterska gett honom det rådet tidigare... Han har lovat att ställa upp på en intervju här på bloggen, så om du har något du vill fråga är det fritt fram i kommentarsfältet! Kanske har du också diabetes och undrar hur stor skillnad i mediciner det blivit? Hur han lägger upp sina måltider? Vad som fick honom att börja och vad som fick honom att tveka?

Idag väntar ännu en rolig kväll - jag ska ut och äta med Åse! Vi har inte setts sedan i våras när vi var på Hälsokonvent tillsammans, så det ska bli superkul att catcha upp med god mat, nu har hon ju bok på G och allt, plus att jag såklart måste se till att få så mycket tips det bara går av någon som redan är kostrådgivare!

Imorgon är det bröllop med tema 20-40-tal. Jag har valt 20-tal och eftersom jag kunde låna klänning av en kompis kostar jag på mig att gå till frisör och få hår och smink fixat. Snacka om lyx, jag älskar att bli ompysslad! =)

På söndag är enda planen att slappa och plugga, plugget känns ju faktiskt inte betungande utan bara roligt, det är bara den där tiden som ska hittas och på söndag finns den!

Vad gör ni i helgen?

Kram!

1 kommentar:

 1. Hej Tove!
  Jag har också diabetes typ 1 och kör LCHF (relativt strikt) sedan januari. Jag har aldrig haft så stabila blodsockervärden som nu och behöver nästan aldrig ta något insulin till maten, jag klarar mig med min "basaldos" som pumpar ut små doser under hela dagen. Helt fantastiskt tycker jag. Dessutom aldrig några blodsockerfall som jag hade mycket förut. Däremot blir blodsockret lågt ibland typ efter träning om då blir det lite problematiskt. Måste ju få upp sockret på något vis och då är det ju snabba kolhydrater som gäller. Så det kan bli frukt, juice eller youghurt.

  Ska bli spännande att läsa om din vän. Jag skulle vilja veta om han har några tips vad gäller att häva en känning? Hur hans insulinbehov har förändrats osv.

  Tack för bra läsning!
  Kram E

  SvaraRadera