fredag 28 september 2012

Vem är du?

Jag har velat skriva ett sånt här inlägg jättelänge, men var så rädd att inte få några svar så därför har jag låtit bli =) Men på sistone har ni faktiskt varit lite fler här än vanligt, så nu tar jag mod till mig och frågar: Vem är du? Jag är dödligt nyfiken på vem det är som klickar in här och hur ni hamnat här? Jag känner till några trogna läsare och vet att jag har några kompisar som läser. Men jag tror att jag har en del smygläsare också, kan det vara så? Min kusin berättade nyligen att hon upptäckt min blogg, så är ni fler där ute får ni gärna avslöja er! =) Har ni några frågor eller tips på saker ni vill att jag ska skriva om så släng in det också!

Så snälla söta läsare där ute, kan du inte förgylla min fredag genom att skriva några rader om dig själv?

Ha en skön fredag på er, om inte så många timmar är det helg igen, härligt!

Kram!

27 kommentarer:

  1. Jag hänger ju här mest hela tiden :) men det visste du ju redan! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, jag dig räknar jag som en av de trogna! Hoppas du njuter i London! Kramar!

      Radera
    2. Jag är en av de trogna och tycker om att räknas som de också :) Kramar min fina vän!

      Radera
  2. Jag följer din blogg. Minns inte hur jag hamnade här men gillar det jag läser. Jag äter LCHF-kost sedan drygt ett år tillbaka och är intresserad av vad kosten gör med oss. Ha en trevlig fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Erika! Dig har jag ju hört av med jämna mellanrum, alltid lika trevligt! Kikar in på din blogg ibland också, så mycket god mat och fina bilder! Tack för din kommentar och ha en fin fredag!

      Radera
  3. Jag kollar också in din intressanta & fina blogg ibland.du inspirerar mig till ett liv med bättre hälsa o kondis)keep up the Good work)!!stor kram Lisette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hänger kvar här Lisette ;) Kul att jag kan inspirera, stor kram!

      Radera
  4. Hej Tove!
    Jag klickade in efter att vi träffades när jag lagat mat till dig i våras!
    Spännande att du pluggar för Anna nu, hoppas det går bra.
    Jag tycker du är klok och har bra funderingar.

    Kram!
    Klara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Klara!

      Vad roligt att du hittat hit och hänger kvar, celebert besök! ;)

      Att plugga för Anna är det bästa beslut jag tagit även om det inneburit en del stress. Så intressant och givande, hoppas jag kan hitta ett sätt att använda det i min vardag också.

      Och tack för dina fina ord, vad glad jag blir!

      Kram!

      Radera
  5. Hej. Jag följer dig här några gånger i veckan :) men det tror jag oxå du vet då jag följer dig aktivt på instagram med. Funderar på att gå kost kurs i framtiden när man känner sig redo, kul att följa dig på din resa! Mvh Magda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Magda! Vad kul att du hittat hit! Kan verkligen rekommendera Annas utbildning till Kostrådgivare, den är superbra!!

      Radera
  6. Hejsan, jag läser din blogg varje dag och tycker den är toppenbra! Du skriver klokt och bra och framförallt inspirerande.
    Jag är 33 år med två barn, Sixten och Tuva. Älskar allt vad hälsa heter. Tränar ett par ggr i veckan. Har dock tyvärr väldigt lätt för att stressa upp mig så måste tänka på att göra en sak i taget...

    Stor kram till dig och jag är så glad att du skriver :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cissi!

      En till jag känner igen =) Tusen tack för dina fina ord, vad glad jag blir att jag kan inspirera!

      Stress är livsfarligt så skynda långsamt och ta hand om dig!

      Kram!

      Radera
  7. Hej!

    Jag är en tjej i det avlånga landet som fattat mer och mer intresse för lchf, kost och hälsa. Hamnade på din blogg, tyckte det du skrev var intressant och vettigt så nu kikar jag in här ibland. Fortsätt i samma anda så är jag säker på att du kommer bli en helt fantastisk kostrådgivare. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maja! Tack!! Jag hoppas verkligen att jag ska få jobba som kostrådgivare en dag! Kram!

      Radera
  8. Hej Tove!! Följer dig lite då och då. Vi har mejlat till varandra någongång men kommer inte ihåg om vad. Kanske var det kostrådgivarutbildningen som jag nu går i Jönköping. Vi har precis börjat och det är mycket, svårt och intressant!! Poletten ramlar nog ner...det blir lite korvstoppning i början Lycka till på tentan /kram Ewa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ewa! Ja det stämmer, det var nog angående kursen. Hoppas du tycker det är roligt! De två första helgerna är det mycket korvstoppning och mycket att ta in, men jag lovar att allt kommer repeteras flera gånger om, till slut sitter det! Börjar bli nervös inför tentan nu, så tack!! Kram!

      Radera
  9. Hej,
    jag brukar läsa din blogg ganska regelbundet och gillar den. Jag kommer ihåg att du skrev en kommentar på Helena, Bodycomfs blogg om att det var tråkigt att hon skrev så negativt om LCHF (vilket inte var hennes mening förstod jag sen) och jag tyckte det var en intressant kommentar. Själv äter jag nog mer eller mindre LCHF fastän jag inte tänker på det som det. Hittade blodgruppsdieten för många år sedan och sen dess har jag försökt äta för min blodgrupp (0) mer eller mindre strikt. Men för ett tag sen hittade jag Marks daily apple och är rätt inne på "Primal" just nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie!

      Ja det kommer jag ihåg, jag missuppfattade henne visst =) Men jag är lite emot när folk äter LCHF men inte vill kalla det för det, för jag vill inte ha massa nya begrepp utan att man sprider kunskap om de som finns. Samtidigt så cirkulerar det så mycket avarter av LCHF just nu att jag förstår de som inte vill förknippas med det! Läser inte så mycket bloggar just nu (hinner inte...) men vad jag sett på sistone så är det nog lite för mycket bröd och frukt ändå hos Bodycomf för att det ska kunna kallas LCHF =)

      Är Primal samma som Paleo eller är det en variant? Jag tror också på den rena maten och funderar över att köra en whole30 så småningom. Tror jag skulle ha svårt utan mejerierna i det långa loppet, eller svårt och svårt, lite tråkigt snarare, men tror helt klart att det är klokt att minska på dem!

      Radera
  10. Hej. Jag hittade dig via Cecilia Folkessons blogg, tror jag... Tittar in på din blogg några gånger i veckan. Tycker du har sunda åsikter om det här med kost, hälsa och träning. Själv är jag en 2-barnsmamma som gärna vill träna mer än jag hinner med. Tränar Triathlon, så det blir en hel del träning. Jag äter LCHF-kost sedan i maj och mår så mycket bättre. Uppblåstheten och svullenheten i magen är borta. Är dock inte jättestrikt LCHF:are, men håller mig borta från potatis, bröd, pasta och socker så gott det går. Tack för en bra blogg! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Häftigt med Triathlon!! Man vill ofta mer än man hinner och det är en farlig fälla. Man får försöka lära sig att anpassa viljan efter tiden istället men det är inte alltid så lätt =)

      Vad roligt att du mår bättre och har en gladare mage!! Med din träningsmängd kan du gott vara lite mer liberal =)

      Kram!

      Radera
  11. Jag är "lifebythesea"och det är första gången jag är inne på din Blogg, men inte sista!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen hit också! Vad roligt att du vill komma tillbaka, du är så välkommen! =)

      Radera
  12. Googlade mig hit i våras när vi läste näringsfysiologi. Stannade kvar för att du uttrycker dig väl i skrift, även om jag inte håller med om allt. Är läkarstudent, och har inte bestämt mig var jag står än av många anledningar, men känner att det är ett måste i mitt framtida yrke att ha god kännedom om både fördelar och nackdelar med olika kostregimer både på kort och lång sikt.

    Insåg sen att vi gått i samma klass på gymnasiet =).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma!

      Vad kul att du hittat hit!! Ännu roligare att du velat stanna fastän du inte håller med =) Jag har faktiskt funderat över att ta kontakt med just dig, jag vet ju att du är en klok kvinna och att du läser till läkare, och tänker att just en sån som du är bra att ha kontakt med =)

      Jag säger inte att jag sitter på något facit, men jag tror att lågkolhydratkost är närmre sanningen för en god hälsa än tallriksmodellen, om man ser till vad som hänt i världen sen fettskräcken infördes och vi började äta mer socker och spannmål. Inte har vi blivit friskare och smalare precis...

      Jag rekommenderar dig att läsa "Matrevolutionen" av Andreas Eenfeldt, och "Fett och kolesterol är hälsosamt" av Uffe Ravnskov. Det kan säkert vara bra input till dina studier, och jag tror att du kan ifrågasätta på ett bra sätt åt båda håll!

      Lycka till med dina studier och hoppas höra av dig igen! =)

      Radera
  13. Har precis hittat hit, kommer läsa MYCKET här då jag gillar det du skriver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra, varmt välkommen hit!! =)

      Radera