Inspirerad av Åse och diverse grönsaksrester i kylen svängde jag ihop en väldigt god gryta med saffran och kyckling igår. Jag älskar saffran och det passar extra bra såhär i juletider!
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 hackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
100 g strimlad selleri
250 g strimlad savoykål
2 burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat
1 msk kycklingfond
2 burkar creme fraiche med smak av saffran & tomat
1 msk kycklingfond
salt, peppar
150 g cocktailtomater
150 g cocktailtomater
Smör eller kokosolja att steka i
Stek kycklingen i mindre bitar tillsammans med rödlök och vitlök. Tillsätt selleri och savoykål och låt fräsa en stund. Blanda ner creme fraiche och kycklingfond, smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i 5-10 minuter och blanda ner halverade cocktailtomater innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar