tisdag 22 maj 2012

Ändrat träningsupplägg

Jag har äntligen uppdaterat mitt träningsschema i högerkolumnen, det var visst många veckor sen sist. Anledningen är tidsbrist, att träningen var ett stressmoment och att jag inte hann/orkade träna som jag ville ändå.

Att försöka träna 3-split plus 2 FitnessCamp varje vecka, dvs 5 pass/vecka var en dålig och överambitiös plan för mig just nu. Jag pendlar 2 timmar varje dag så kvällarna är korta. När jag tränar en kväll hinner jag inget annat, sambon har stått för mycket av matlagningen för att middagen inte skulle bli för sen och vi har ätit kebabsallad oftare än vad som känns okej. Plus att alla vardagssysslor som disk, tvätt och städning halkar efter, och jag har inte kunnat ha så mycket socialt liv heller. Att leva så kan väl vara okej nån gång om man är väldigt motiverad och brinner för sin träning, men det har för mig, just nu, bara skapat stress och jag har de senaste veckorna bara mått sämre och sämre.

Till sist bestämde jag mig för att strunta i egen styrketräning och har istället kört mina FitnessCamp och ett PT-pass i veckan, och jag mår efter bara 2 veckor mycket bättre! Jag börjar få tillbaka lusten för bloggen och matlagning igen, efter att under en period ha upplevt allt som stressande. Jag kände också att ingenting jag gjorde blev riktigt bra, vilket inte heller är så konstigt eftersom jag försökte göra för mycket samtidigt!

Planen framöver är att fortsätta med FitnessCamp, det är sista gången för denna säsongen på måndag, men en ny, med 3 pass/vecka i 4 v börjar veckan efter. Det blir alltså fullt fokus på FitnessCamp ett tag till! Sen kommer jag gå över till ett helkroppspass styrketräning som jag kan köra 1-2 ggr/vecka för att behålla de muskler jag byggt upp, och 1-2 pass konditionsträning utomhus. Totalt tänkte jag satsa på 3, max 4 pass/vecka, det känns lagom.

Så om någon undrat varför jag varit frånvarande på sistone så hoppas jag att ni fått svar nu. Jag tänker inte avge något löfte om bättre uppdatering men jag hoppas att jag snart kommer hinna/orka bättre! Jag tycker ju det är jättekul att blogga och har så mycket jag vill skriva om!

1 kommentar:

  1. Det låter väldigt sunt. Det är ju bättre att vara nöjd med de tre pass som blir av än att vara missnöjd med de två som inte blir det.

    SvaraRadera