tisdag 17 juli 2012

Tacokväll

Här kommer en uppdatering från sjukstugan. Dagen har gått i samma fotspår som igår, dvs inte många knop har blivit gjorda. Mitt allmäntillstånd är bättre men jag har ont i halsen. Det faktum att jag inte blir sämre gör att jag hoppas på att det inte blir värre än såhär men jag vågar inte ropa hej än...

Ikväll äter vi tacos, sambons favoriträtt. För att kompensera för den senaste tidens dåliga kosthållning äter jag idag tacos LCHF-style utan bröd. Ostnachos är det godaste jag vet så idag provade jag att göra ostchips att ha till istället. Det blev faktiskt riktigt gott, inte samma grej såklart, men väldigt gott och funkar jättebra att doppa i både guacamole och creme fraiche. Jag köpte helt enkelt färdigskivad lagrad prästost, delade i mindre bitar och lade på bakplåtspapper med lite av LCHF-butikens tillsatsfria grillkrydda på, och sen in i ugnen på 200 grader i ca 10 min (man ser när det bubblar och de börjar få färg). När det gäller tacos i övrigt brukar den ekologiska tacosåsen vara bättre (Santa Marias har bara 5 g kolhydrater/100g. Den ekologiska kryddmixen brukar också ha något mindre kolhydrater än den vanliga, men bäst är såklart att krydda själv eller köpa LCHF-butikens som garanterat är fri från socker och stärkelse. De där kryddmixerna är en riktig kolhydratbomb som jag inte hade en aning om tidigare. Jag undviker också majsen som är undantaget som bekräftar regeln när det gäller att hålla sig till ovanjordsgrönsaker när man äter LCHF. Majs växer ovan jord men är väldigt rik på kolhydrater, och framförallt majskornen på burk är ett dåligt val. Till min tacos provar jag en ny smak från Loka: hallon/persika - god! Detta trots att sambon dricker cola så det finns när till hands men nä, enough is enough (idag i alla fall...)!

Allt som allt en bra matdag hittills: till frukost blev det äggröra på 2 ägg och 2 msk vispgrädde, ett halvt paket bacon och några cocktailtomater. Till nåt slags mellanmål eller vad man ska kalla det blev det en korv med lite ketchup (inget bröd såklart). Kanske blir det ett par bitar mörk choklad till filmen sen, får se =)

4 kommentarer:

 1. Taccos utan bröd är precis lika gott enligt mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig helt och detsamma gäller hamburgare! Degen kan man vara utan, det är det andra som är gott! =)

   Radera
 2. Hej! Vilken härlig blogg med massor av LCHF inspiration! Om ni inte testat LCHF tacogratäng kan det varmt rekomenderas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, vad glad jag blir! =) Tacogratäng är hur gott som helst (tycker jag) men min sambo som älskar tacos vill bara ha den "riktiga" varianten, hrmpf. Får kanske tjata på honom så att vi gör gratäng snart!

   Radera