fredag 18 maj 2012

Kesellafluff med mango och hallon

Dagen har börjat med ännu en sovmorgon, över 9 timmars sömn smackade jag in! Jag känner mig som en ny människa, den här långhelgen kom verkligen lägligt. Jag sitter nu och äter frukost till Nyhetsmorgon medan sambon jobbar. Mysigt att ha honom hemma även om han måste jobba, jag är inte direkt någon ensamvarg. Jag ska snart iväg och träna med PT-Daniel och sen väntar matlagning resten av dagen, vilket är lite synd eftersom det är strålande solsken. Men det ska ändå bli kul att fixa i köket, jag fyller år snart och ska ha kalas för familjen imorgon. Skönt att ha gott om tid att fixa! 

Jag svängde ihop en ny variant på Kesellafluff till frukost som nog blev den godaste hittills, somrig och härlig! Jag längtar redan efter att få äta min andra portion som står klar i kylen till efter träningen =) Lite mer kolhydrater än jag brukar äta i denna eftersom jag ska iväg och träna.

2 portioner
2 ägg
1 burk (250 g) Kesella lätt (för proteinets skull)
2 msk vaniljproteinpulver
2 msk vispgrädde
100 g fryst mango
60 g frysta hallon

Vispa äggen riktigt fluffiga. Tillsätt Kesella, proteinpulver, vispgrädde, mango och hallon och vispa till en jämn smet. Klart!

Har faktiskt räknat ut näringsinnehållet per portion också: 292 kcal, 39% protein, 41% fett, 20% kolhydrater. Inte illa!

Jag toppade min med lite crunchmusli också, ska lägga ut recept på den en dag för den är så god!

5 kommentarer:

  1. Mmm det lät hur gott som helst =) Det ska jag verkligen testa! Jag har också ätit kesellafluff till frukost idag, med jordgubbar. Mycket smaskigt.

    Har du känt nån skillnad på att äta något mer kolhydrater till träningen tycker du?

    Och du fyller år snart. När? Hoppas att du får en finfin dag med matlagningen. Själv ska jag ägna mig åt rättningshögen mest hela dagen. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sent svar men dock =) Ja jag tycker att mer kolhydrater i samband med träning har hjälpt, framförallt till den intensiva träning som FitnessCampet är. Styrketräningen märker jag ingen skillnad på, men på FitnessCampet har jag inte sprungit in i väggen på samma sätt, eller det gör jag ju ändå haha =) Men nu gör jag det för att jag är trött såklart, och jag kan pusha mig själv längre än tidigare. Innan jag ändrade kosten så var det som att all energi tog slut, jag tog i allt jag kunde hela passet men efteråt kände jag mig ändå inte slutkörd vilket var väldigt frustrerande.

      Radera
  2. Hej hej!
    Jag blir så inspirerad av dig o känner att jag verkligen måste prova att göra din kesellafluff! Jag är inte så förtjust i kesella, men kan tänka mig att när man gör den så som du gör blir det nog supergott :) Det jag undrar lite är vad du har för sorts vaniljproteinpulver? Är det proteinpulver som du oxå kan blanda med endast vatten om man känner att man behöver få i sig något snabbt efter träningen? Jag har för första gången köpt proteinpulver, en sort med caffelattesmak, för jag har kommit på att ibland dröjer maten några timmar efter träningen o då blir jag tokhungrig tills det väl är dags att äta. Så nu har jag istället druckit lite proteinpulver direkt efter träningen istället. Men vet inte om jag tycker just denna smaken var så god, smakar ljummen kaffe :) Det är iaf lite kolhydrater i den, om man blandar med vatten, då är det 1,2g kolhydrater :)

    Ha en härlig lördagskväll o grattis i förskott på din födelsedag!

    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!
      Jag ber om ursäkt för ett sent svar, men bättre sent än aldrig väl? =)
      Jag äter inte heller Kesella rent, men utblandad tycker jag det är hur gott som helst! Tycker det kan räcka att blanda ut den med lite vatten och vaniljpulver för att det ska kännas helt annorlunda, den får en mycket lenare konsistens!
      Angående proteinpulver så har jag just nu vassleprotein och kaseinprotein. Kaseinproteinet tas upp långsammare av kroppen och är därför bra att ta på kvällen. Det är också mer mättande än vassleprotein, och smakar godare om man blandar det med vatten. Alla proteinpulver går att blanda med antingen vatten eller mjölk, jag väljer alltid vatten eftersom mjölk innehåller en del kolhydrater och även mjölksocker som höjer blodsockret.
      Innan och efter träning dricker jag alltid aminosyror, vilket är beståndsdelarna av protein. Det gör att kroppen tar upp det snabbare. På LCHF blir jag aldrig vrålhungrig efter träningen så då funkar det utmärkt med aminosyror (när man blandar pulvret med vatten blir det mer som saft/läsk, jättegott =)) direkt efter för att stoppa nedbrytning av muskler, och sen äter jag när jag kommit hem och duschat. Men det är klart, dröjer det flera timmar som för dig kan det vara bra med något mer mättande, jag skulle i så fall rekommendera ett proteinpulver med äggprotein, vilket är vad jag kommer köpa nästa gång det är dags. Både vassle och kasein höjer blodsockret och orsakar därför insulinhöjning trots det låga kolhydratinnehållet och båda har lite tveksamma effekter på vår hälsa.
      Hoppas detta var svar på din fråga =)
      Kram!

      Radera
  3. Men gud så gott det lät! Det ska jag testa. Har ätit kesella/grekisk yoghurt med nötter och jordgubbar till frukost de senaste veckorna och är sugen på variation :-)

    SvaraRadera