torsdag 29 mars 2012

LCHF Falukorv i ugn med blomkålsmos

I veckan lagade vi en barndomsfavorit som dessutom blir riktigt bra på LCHF-sätt, bara att byta ut potatismoset mot blomkålsmos!

4-6 portioner
1 ring falukorv (800 gr)
1 tomat
1 gul lök
1 boll mozzarella alt. annan ost i skivor
senap
½ dl vispgrädde
ost i skivor

1 blomkålshuvud
smör
vispgrädde
salt, peppar och ev muskot

Lägg falukorven i en smord form och skär djupa skåror i den. Bre senap mellan skivorna och fyll sedan med skivad tomat, lök och ost. Det som inte får plats i skårorna brukar jag hacka och lägga i botten på formen. Häll grädden över korven och toppa med ostskivor. Sätt in i ugnen på 200-225 grader ca 20 minuter.

Bryt blomkålshuvudet i buketter och koka ca 10 minuter. Häll av vattnet och häll i en klick smör och en skvätt grädde, och mixa eller vispa till önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och ev muskot.

Servera med någon ytterligare grönsak, t ex paprika.


Ett tips om man gärna äter mer än man hade tänkt (vilket jag och min sambo gör), är att dela upp maten i planerat antal portioner på tallrikar och i matlådor innan man äter. Vi gör nästan alltid så eftersom vi annars helt enkelt äter mer än vi behöver bara för att det är gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar