tisdag 13 mars 2012

LCHF Köttfärsbiffar med fetaostkräm och sallad

Dagens middag har jag varit sugen på att laga länge, det var supergott och svårare än såhär behöver det inte vara!

4-5 portioner
500 g blandfärs
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt och svartpeppar

150 g fetaost
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Mixa eller smula fetaosten och blanda med creme fraiche. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.

Blanda färsen med ägg, vispgrädde, kalvfond, salt och peppar. Forma till 4-6 biffar och stek i smör och/eller kokosfett (ej silverpaketet i kyldisken utan från hälsokosten eller t ex LCHF Butiken). Servera med ruccola och cocktailtomater, eller andra valfria ovanjordsgrönsaker.



Mums filibaba och så enkelt! Varianter på köttfärsbiffar kommer nog bli en ny favorit här hemma!

2 kommentarer:

  1. Mm, det ser riktigt smaskigt ut :)

    SvaraRadera
  2. Det är ska jag laga när jag får krafter igen! Ser supergott ut!

    SvaraRadera