fredag 16 mars 2012

Där satt den!

Igår var det dags för det tredje och alltså sista passet i min nya 3-split. PT-Daniel har inte varit helt nöjd tidigare i veckan, eller han har rättare sagt varit nöjd med mig men inte tyckt att passen flutit på så bra som han hoppats. Inte så konstigt dock, vi gick från en väl inövad 2-split med övningar jag kunde göra med bra teknik, till ett helt annorlunda upplägg med 3-split och dessutom fler reps i färre set. Det blir annorlunda med nya övningar, man testar vikter, övar teknik, känner efter, ändrar osv. Men igår, då jäklar kom flytet! Det var dags att köra rygg, baksida axlar och biceps, och passet innehöll inte fullt så många nya övningar men däremot andra grepp och lite andra variationer. Inte bara var flytet tillbaka, jag kände mig dessutom stark som en oxe och det blev uppenbart hur mycket starkare jag blivit när vi gick tillbaka till gamla övningar som jag inte kört på länge. Kanske har kreatinet som jag började med i måndags börjat verka, men oavsett så var det ju jag som gjorde jobbet! Efter en frustrerande dag på jobbet var jag taggad till tusen och grymt fokuserad, jag bara skulle klara det! Jag blir bättre och bättre på att hitta mitt mentala fokus och bara göra, det är häftigt hur viktigt det är att ha huvudet med sig!

Efter passet när jag skulle köra cardio bestämde jag mig i ren eufori för att köra ett Coopertest, dvs springa 2 km så snabbt som möjligt. Jag fick samma tid som förra gången, vilket egentligen är ett ganska bra resultat. Man ska göra konditionstest när man är utvilad och jag var istället totalt slutkörd, om än endorfinhög. Dessutom var jag på semester förra veckan så det finns goda chanser till en förbättring redan om några veckor!

Det känns så himla bra att vara tillbaka på gymmet igen, och jag tror verkligen på mitt nya träningsupplägg! Att tragga på med mitt gamla program hade inte varit motiverande, men nu känns det grymt kul att komma in i mitt nya program och få in all ny teknik! Aldrig kunde jag ana att jag skulle bli så beroende av styrketräning när jag ville komma i form i höstas!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att höra att det gick så bra :) Var stolt och glad! Och jag är säker på att tiden på 2 kilometer kommer att förbättras avsevärt så fort du är igång på allvar igen. Det är sådan skillnad att springa när man inte är trött i kroppen. Ha en riktigt skön fredagskväll och helg :) Kram på dej!

    SvaraRadera