fredag 13 januari 2012

LCHF Lövbiffsrullader med ädelostsås och smörfräst vitkål

Här kommer som utlovat gårdagens recept. Ett gammalt familjerecept som förr serverades med tagliatelle, men när jag nu inte äter kolhydrater provade jag med vitkål istället och saknade inte pastan ett dugg! Strimlad och smörfräst (eller snabbkokt om man föredrar det) vitkål är ett jättebra pasta-substitut tycker jag!

ca 4 port
600 g lövbiff
1 paket bacon
2 champinjoner
1 tomat
timjan

1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
ca 150 g ädelost

1/4 vitkålshuvud
smör och/eller kokosfett

Sätt ugnen på 200 grader. Skär champinjonerna i fjärdedelar och tomaten i klyftor. Lägg en skiva lövbiff på en skiva bacon, krydda med salt och peppar och eventuellt lite grillkrydda (helst utan glutamat). Lägg på en tomat- och en champinjonklyfta och rulla ihop. Lägg rulladerna i en ugnsfast form, krydda med timjan och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Koka upp creme fraiche och vispgrädde och smula ner ädelosten. Låt koka ihop och smaka av ostmängden.

Strimla vitkålen och stek i smör och/eller kokosfett, jag brukar ta hälften smör och hälften kokosfett. Obs! Köp inte kokosfettet i silverpaket i kyldisken, det innehåller härdat fett och är inte bra. Ekologiskt kokosfett som går att köpa t ex i hälsokostaffärer eller från LCHF-butiken är däremot det bästa fettet att använda!

Servera och njuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar