tisdag 8 november 2011

LCHF Nöt- och fröblandning

Jag gör alltid en egen nöt- och fröblandning så att det finns färdigt till frukost eller mellanmål tillsammans med Kesella, Turkisk/Rysk yoghurt eller liknande. Jag tar vad jag har hemma och denna gången blev det många ingredienser, men det går såklart lika bra med betydligt färre!

1 påse paranötter (140 gram)
1 påse macadamianötter (80 gram)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl melonkärnor
1 påse rostade hasselnötter (175 gram)
½ dl hela linfrön
½ dl krossade linfrön
½ dl psylliumfrön
½ dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
2 dl kokoschips

Blanda macadamianötter, paranötter, solroskärnor, pumpakärnor och melonkärnor i en långpanna och rosta i ugn ca 20 minuter på 125 grader. Låt svalna och blanda med resten av ingredienserna.

Redo för ugnen

Rostat, blandat och klart

Färdigt!

2 kommentarer:

  1. Har inte provat att rosta mina fröer och nötter, woow, det blir säkert ännu godare!

    SvaraRadera